Julen -07 i Kantlax Del 1!!

Den 20 Dec så brassade vi vid 14 tiden upp till Sthlm för att ta båten över till Åbo! Så underbart med ett par dagar ledigt i mitt älskade Finland!!
   Väl på båten så hade vi fått fel hytt,,men rappkäftade Jessan fixxade det minsann så att det blev rätt o det blev en helt ok hytt med åtminstone toa och dusch vilket det inte fanns i den andra,,så vi trivdes bra alla 3... Både Herman,Oscar och jag
   Efter en mycket god julmatsbuffé, en drink och röka vid gammeltjoan så var det bingen några timmar!!! Var i Åbo vid 06,30! Stannade på den gamla vanliga parkeringen för att äta lite frukost! Sen bar det av mot Kantlax! Det är ju så jobbigt nu för tiden längs hela denna väg för det kryllar(av troll bruschann) av fartkameror! Blir ju precis tosig! Jessan orkade köra i 2 och en halv timme sen var det dax att stanna,,puhhh så trött man va;) Skitig bil var bara mellannamnet när vi stannade på denna plats.. Hhhahha!!
   Väl framme i stugan, som var ..mmmmm väldigt kall, men i och med att det inte fanns en gnutta snö så var det mest rått och då går det snabbare att värma upp stugan! Vi städade, donade och eldade utav bara helsike! Oscar är nog den största pyroman jag mött!,) Vid 20 på kvällen hade vi väldigt varmt och gott! 
   En härlig solnedgång och några timmar senare sov vi väldigt skönt båda 2;) Förlåt Herman..alla 3 menar jag!!!
   Nu slutar jag på del 1, är så trött så fortsättning får ni imorgon;)
PUSS OCH GONATT PÅ ER ALLA GOA!

Lördag 15 dec och Lilllejulsfirande!

I Lördags så var vi hela familjen Johansson, Frennberg, Morén och Hasanov i Lammhult för att fira Lillejul i och med att alla vi är på annat håll och firar jul i år!
   Oscar och jag var där vid 13, då 1 timme försenade (som vanligt jag vet men faktiskt inte bara mitt fel bara så ni vet) Vi mös och fikade med kaffe te o lussebullar som var sååå fantastiskt goda! Ivanka är en underbar bagare och kock dessutom! Se bara..
   Lotta Per Jenny och Magnus dök upp först;) Här har vi Jenny och Magnus! Barnen Frennberg!
Herr Per Frennberg!
Fru Lotta Frennberg!
   Sen dök Stina, Ronnie och vår lilla Sessa Lydia upp! Stina och Ronnie Morén!
Och såklart lilla Lydia Morén vår guddotter;) (som för övrigt har mina glasögon på sej)
   Maten, Julmat såklart!!! serverades vid 15 ungefär! Så fantastiskt gott! Öl och självklart Minttuu intogs oxå!!
Mycket mat och mys, prat och bus under hela kvällen!
......................................................................................

Jaa Ni ser jue kan det vara mysigare än så här??
   Och vilka julkalappar vi fick, JÖSSES!! Ni är ju bara för underbara och snälla Ragnar Ivanka Lotta Per Jenny Magnus Stina och Ronnie, Lydia me! TACKAR OCH BOCKAR BÅDE OSCAR OCH JAG;)
   Annars har det väl inte hänt så mycket,,jag har jobbat väldigt mycket vilket är underbart kul! Har fullt ända tills på Torsdag morgon! Sen vid 14 brassar vi upp till sthlm och tar färjan ti Finland;) Shiiit vad jag längtar! KAAAAAANTLAAAAAX HERE WE COME!!!!!
   Nä nu måste ja fasen hoppa i bingen,,klockan är galet mycket, jag är fullproppad med medicin (pga indianer i passet ni vet) och hela kroppen är upp och ner vänd så sömn är nåt jag verkligen behöver men jag e ju som min Älskade Mamma säger -en groda utan ben..HOPPLÖS på att komma i säng för d är ju på kvällarna o nätterna ja vaknar till och vill grejja o dona med saker och ting! SKÄRPNING MISS JEZZIE!!!!
   Puss och Gonatt till Er alla där ute i mörkret!

"DEN SOM INTE ÄR FÖRVIRRAD
ÄR DÅLIGT INFORMERAD"

13 December, torsdag och min dag;)

Då var det min tur att fylla år då! 32 år gammal blev jag visst var det nån som sa...
    Så här såg det ut för 31 år sen! Jag var alltså Sveriges lucia-76!! Hahhaha! Det var bra många år sen man var så liten!!(jaa vet vad ni tänker, mycke hon har växt sen då..!!)
   Jag jobbade ett tag på morgonen, eftermiddan sen åkte jag hem och bakade vaniljbullar (som blev misslyckade) glömde visst bort att dom skulle jäsa:( gissa om tårarna rulla stora som krokodiler när ja märkte d,,,Fast dom gick ju och äta ändå,,
   Jag hade en underbar födelsedag, SKRATT OCH MYS MED UNDERBART SÄLLSKAP! och vilka presenter jag fick sen..! Biljetter till Kelly Clarkson, playstation 2 med singstar, presentkort på underkläder, tekokare, målarpyssel!! Fantastiskt! TACK GOOO VÄNNER!!
   Vi , jag Tussan Oosa Mickis (som var lite för blyg, men fick sej ett par goda skratt) och Tias satt och sjöng hela kvällen!! Det var så sjuuuukt roligt!! Jääättepinsamt första gången men sen försvann det genast!
   Och va många som ringt och sjungit o messat mej idag! Är så glad för att Ni kommer ihåg mej!!
Mamma ringde och sjöng min favoritsång.."- trallalalalalaalla , hon e 32 idaaa..hhahha tack mamma;)
PUSS PÅER ALLIHOP!

12 December och min älskade systers egen dag;)

 Jag ligger ju lite efter för att d et varit så mycket att stå i här! (ok ja erkänner,,har varit trött som en gnu oxå!)
   I onsdags fyllde min älskade syster faktiskt 29 år! Jag har fått ha henne länge i mitt liv nu! O så lycklig som jag är för detta, även om vi alltid inte håller sams eller tycker lika! Ni ser ju bara hur söt hon va som liten.. En riktig trollunge! Åren gick och nu är vi framme vid idag och vilken vacker kvinna hon är va..;)
Hipp hurraaaaaaaaa för min syster ida(fast det är några dagar försent)
Puss och kram till dej min Syster!

Sent och födelsedag!!

Vill bara säga att jag bloggar imon kväll istället! Är så trött nu,,,har ju ett par dagar att ta igen liksom!!
TACK ALLA SOM TÄNKT o RINGT till mej idag på min dag!!
Syns imorgon!;)
PUSSAR OCH KRAMAR!

Överraskningarnas Lördag!!

Utan ett ord till någon så brassade jag upp med en kompis till Sthlm i lördags för att jag kände..- Nää jag vill inte missa några fler 1-års kalas! Så på eftermiddagen blev  jag avsläppt av min vän i T-centralen, för jag tänkte att ja måste ju köpa en present först till min lilla PRINSESSA Tåva som fyllde 1 år i fredags! Mmmm..juste..Lång historia kort,,,- Världens minsta människa, in på världens största(kändes det som då) åhlens, tusenmiljarderkvadriljoner med folk, tempot man hade förr när man var i det är försvunnet helt sen jag flyttade till växjö, PAAANIK, fullständigt osynlig för andra människor, bara springer på en, dyngblöt av svett, HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!
     Ner ti tunnelbanan, skulle ju ta mej ti Hammarby Sjöstad där alla i Jakobs Kling och min pappa befann sej! Checkade lite med dom o så där och vad jag förstod det så sku dom va kvar ett tag till för sen skulle Jenny Jovan o Tåva till Skansen,,! Ok jag hinner! Tog reda på hur man skulle ta sej till Hammarby(som är en historia för sej) o nästan sprang hem till Jenny! Plingade 3 gånger på dörren,,men ingen öppnade*grååååååt* Jajaj,,det var ju bara att ge sej till känna och ringa pappa. Han skrattade åt mej men kom och hämtade mej! Väl hemma, så bjöd Liv oss inklusive Alexandra( Livs dotter) på en av de goaste pizzorna jag ätit;) Och samtalsämnet vid bordet var Pappas julmust han köpt!! hhhahahah!!;)
   Senare skulle minsta syster komma! Pappa drog en luring om att han ville visa henne nåt i sitt sovrum där jag stod gömd,,hoppar fram när hon kommer in o skriker -HEEEJ FISEN! Hon blev så rädd (glad med hoppas jag ) att hon började gråta!! Hhahhahha!
   Slappar och tramsar ett tag,, och sen åker vi hem och överraskar Jenny(igen) Hon blev jätteglad oxå! Kunde dock inte se Tåvas reaktion för hon sov! Vi hade såå mysigt i ett par timmar, tittade på foton och bara pratade och bara var syskon;) ÄLSKAR ER MINA GOA FISAR!( fast det dyker upp oönskade saker i hår och sånt) HHAHAHA! Senare åkte Fisen och jag hem,,hon gjorde sej i ordning, vi eller jag drack lite vin o sen drog vi ner till TJILLI! Rockade röv helt enkelt! Riktigt skoj!
   Söndag kl 14 var det dags för kalas för Tåva!!!  Riktigt skoj var det ! Tårtan var väl inte det godaste hon ätit direkt men,,desto roligare med alla som var där och firade henne!  Saran(såå kul att få se dej igen) ,Stefan och barnen, Micke Eddie och Josse, Ullis, hennes sambo? och deras lilla charmtroll var där oxå!! (förlåt har verkligen glömt namnen) Massor med fart och fläkt var det kan man säga! Paketöppningen var riktigt spännande tyckte Tåva! Lek och stoj och trams bjöds det på under ett par timmarsen blev det lite mys med Pinocchiofilmen i soffan, och gissa vem som var såå inne i filmen..!Hihhihi så otroligt söt
   Sen var det ju dax för lite mat jue..Blev något av favoriten som är korv..:) och självklart Tom & Jerry kex och lite trollbinderi(av moster) till efterrätt!
   Slutade återigen i soffan med lite mys och Shrek! Så skönt!Hade lite svårt och koncentrera mej på filmen för det var  små "SMÅFÖTRI" som faster Kitty skulle sagt som viftade och hade sej hela tiden ..Jag menar kolla bara..Hhihihi,,har ni sett nåt gulligare kanske?;) 
   Senare på kvällen åkte jag tillbaks till Växjö igen..:( Inte alls sugen efter en så mysig helg! Men men,,,Livets hårda skola!
   Idag, Måndag har jag varit i Norrhult hos en goo Vän och kollega o pratat, diskuterat och ätit fantastiska !lussebullar! Hade  kund idag så jag slutade vid 17! Därefter inte gjort nåt mer än o vila min lilla rygg som börjar ta vägen åt,,ehh nåt helt annat håll,,känns inte kul,,har varken råd eller tid att få det skiten igen,,:( Men det kanske är över tills imon!
Nu måste ja dra i bingen!
   PUSS OCH KRAM TILL MIN ÄLSKADE FAMILJ, NÄRA OCH KÄRA!

Fredagkväll och födelsedag!!!

HIIIIIIIIIIPPP ...HIPPPPPPPPPPPP ..HURRRRRAAAAAAAAAA,,för Moster lilla Sessa som fyller 1 år idag  

Tänk att det går sååå galet snabbt, känns som att d var i går hon kom till världen... saknar henne så och önskar att jag hade henne nära mej varje dag,,men men...JAG ÄLSKAR DEJ TÅVASESSAN MIN!

   Har haft en bra dag på jobbet,,o sen har ja väl inte gjort så mycket,,tagit hand om min vän Lena som har det lite tufft just nu ,,tittat på idol, men Amanda skulle ju vunnit! Tänkte nu hänga lite tvätt o sen vid 02 får jag väl hämta min fulla sambo som varit på julfest med jobbet!

Puss o Kram ti er från mej!

Torsdag o sent som vanligt;)

Gokväll alla;)
Idag började jobbet vid 12! Haft massor idag,,känns kul för att man känner sej så meningsfull liksom!
   Måste bara berätta,,hade en sån "kul" upplevelse,,Det kom in en kund som hade köpt en tub med handmask! En fantastisk handupplevelse för dom som har torra händer,,! Hon säger att hon vill ha en ny tub för den hade gått sönder..jasså sa jag det var ju konstigt, det har jag aldrig varit med om..Nää sa hon det var så himla konstigt sa hon för när jag kom utanför dörren såå bara lossna hela toppen.. !! Aaaa viisssst tänkte ja men man kan ju trots att kunden ljuger inte säga det till henne ellerhur,,*suckar högt* Det finns människor osså finns det människor!!
   Jahaapp,,fick skjuts hem av min lilla Tussa. Vi åt lite te o smörgås och jag grejjade med hennes naglar! Kvällens samtalsämne handlade om Britney Spears och bröllop! Har alltid tyckt att Brittan e cool och väldigt bra, men så tråkigt att hon nu beter sej som trash o ser ut som trash,,,faan brittan,,,trodde ju på dej!!(hhahhah näää ja är inte 14!!)
   Och bröllop var det sen som sagt,,Kom in på att vi skulle ju gifta oss när jag har fått långt hår igen osså va vi inne på jaha,,var ska man gifta sej och hur många ska man bjuda, var ska man dra gränsen, och vem ska va brudnäbb och tärna etc etc...Då kommer Oscar ner när vi diskuterar som livligast då o säger,,-Men Hanna..du kan väl vara min marshalknäbb!!!! Hhahahah det var rätt roligt sagt!;)
   Jaaa sen har det väl inte hänt så mycket mer direkt (otroligt händelserikt liv man har) så det blir väl till och säga Godnatt och Dröm sött här då!
Purren o Kramen!

Onsdag och lillelördag!;)

Åhh idag har jag haft mina tankar i mexico heeeela dan nästan! Ja menar,,kolla in bara...    

 en bild, eller 3 stycken i detta fallet säger mer än ehh..3000 ord måste d ju bli då!! hihihi
Jag har fortfarande inte fattat att vi ska dit på riktigt! Det är ju så lyxigt!! 2 veckor med sol och bad och såklart fantastisk mat! *försvinner bort i tankarna*

   Jaa annars va har smurfen pysslat med idag?? Började jobba vid 13! Var färdig vid 18,40 ungefär! En bra dag faktiskt! Väl hemma så slängde jag i mej lite tjjock korv o makaroner!! Alltid lika gott!!! Nu har jag som vanligt fastnat vid datorn,,men måste nu slita mej för har en massa pyssel jag måste hinna med! 
   Får se om ja drar av ett par rader senare ikväll!!
PUSS O KRAM SÅ LÄNGE!
 

Bingedax snart!!;)

Vaknade vid halv 7 imorse av att "barnen" jag satt barnvakt åt igår skulle ti skolan!,Det var lögn i helsike att somna om när dom gått för d va ju så kallt där hemma(en isbjörn låg fasen bredvid mej o skulle sova tyckte han) så ja gav upp,,tog mej en macka o sen tog jag mitt pick o pack o knalla hem! Väl hemma hade jag tänkt vara så himla duktig,,stryka julgardiner, städa lite mm,,mmhmmm hamnade på soffan efter en stekhet dusch..där blev jag liggandes...
   Började titta på en av mina favvofilmer med galet läckra Colin Farrell.."A HOME AT THE END OF THE WORLD" lite tårar o lite mys ni vet,,ja självklart lite dreggel med..;)
   Därefter var det sköna Mattew McConaughey o J.Lo i "WEDDINGPLANNER" även denna en underbar film! Hans röst, leende o jaa hela han tar en till en annan planet tror ja bestämt!
   Den tredje "SWEET HOME ALABAMA" med ytterligare en HUNK! Ehh va heter han nu då,,,fasen måste springa ner och kolla..Josh Lucas!! Mums!! Underbar dialekt i denna speciellt av Reese!;)
   O sen fjärde filmen.."BECAUSE I SAID SO" med alla tjejjor och även han en ooootroligt läcker karl vid namn Gabriel Macht! Förstår ni vilken underbar och drömmande dag jag har haft! Mmmm jag vet,,CHICKFLICKS! alltihop men jag älskar ju sånt!
   Är det bara jag som ibland drömmer mej bort till filmernas liv..ni vet..: tänk om man hade ett sånt liv,,tänk om en kille skulle göra så med mej, så romantiskt så underbart så lyckligt så på låtsas men ändå! Ibland så skulle man allt vilja vara där..!
   Jaaa så mycket mer har inte min dag bestått av,,,,


   Vill säga att det är hemskt roligt med alla kommentarer!!! Blir så lycklig! TACK SKA NI HA!

PUSS & KRAM!!
see you in the morning folks!


Syskonkärlek!!

Ville bara säga att jag älskar mina systrar! Såklart mina syskonbarn Tåva Och Eddie me!!
O tack bruschann för all din hjälp!! Din syrra e ju typ efterbliven när d gäller dator o sånt!! hahhaa
Pussar ti Er!!!

Gomorron!!!

Alla sovit lika ogott som jag inatt?;) Efetr jobbet igår kväll så skulle jag vara "barnvakt" åt min goa väns barn 12 och 14 år! Herregud.....Alltså jag kan inte minnas att mina systrar och jag bråkade och var så elaka mot varann som dessa 2 är,,helt galet,,,o inget hjälper heller..vad man än försöker säga, göra eller whatever så slår ungarna typ ihjäl varann! Fattar inte detta riktigt,,det skiljer 2 år mellan dom och dom skulle kunna ha huuuur kul som helst med varann men I´CKE!!!!
    Hjälplös o maktlös känner man sig ju...Förstår nu hur jobbit det var för mamma o pappa med 3 tjejjer dessutom, usch! Fast tycker att vi bråkade nog mer på älder dagar än när vi var små....
   Dessa 2 ungar hatar verkligen varandra,,,Någon som har nåt bra tips vad man kan göra?(ge dom ett varsitt kok stryk?)
   
   Idag e d ju som sagt tisdag o jag är ledig;) Lyx!! Tänkte väl ta o få upp julgardiner o lite sånt som vi inte hunnit i och med att vi målat på nedervåningen..!
   Tjaa annars,,,glor ut genom fönstret och det är samma gamla vanliga fett tråkiga väder,,,den där gubben där uppe nånstans får fasen se till att bli på bättre humör, eller GET LAID eller nåt för detta är trist!
   Jag kanske återkommer ikväll sen gott folk!!

PUSS O KRAM (tjacka en gran,,,hahhaahahh ja e ju så rolig,värsta är att ja asgarvar åt mej själv!!)

Japp...!

Jajamänn..nästan historia nu,, 2 december kl 23,07 skapade jag en blogg;)
Hur detta nu skall gå vet jag inte men vad fasen,,gotta give it a try!
   Blir inte så långt nu ikväll men ett par rader ska ni nog få!
Idag har varit en sån där vanlig söndag ni vet...sovit länge(berodde dock inte på spriten), åt frukost och sen var jag, eller vi ..Oscar och jag i full gång med målning i trappan. Blir såå snyggt. Sen iväg i goa vänners lag på glöggmys! Årets första lussebulle med..aaahhh bara älskar dom fullständigt! Skulle kunna äta 10 minst men nån hejd får det ju vara annars får man ju skämmas!;) Bilen tog oss hem, ni vet, tvättupphängning,plocka och dona som vuxna måste göra ibland, sen brassa jag ner med en annan goo vän och hennes dotter ner till stan där det idag var julskyltning! Trevligt men regnigt som vanligt i denna del av landet( vart faasen är snön???) Det var inte så farligt detta år annars brukar man bli överkörd ca 5 gånger av barnvagnsmaffian som befinner sig där denna tid på året!( mmm jag vet att 5 gånger låter mycket men jag har 9 liv)
   Väl hemma middagsdax och sedan senaste avsnittet av HEROES! Denna serie är så sjukt bra att ja trillar ur stolen snart,,,Alla ni som inte sett den,,FIXXA HEM DEN!!
Japp,,och nu lutar det åt duschen å bingens håll med lite pyssel oxå(så är det när man är en nattuggla)
   Puss på er natti natti såklart;)
TJING!


RSS 2.0